top of page
Groep van groene bladeren
Groep van groene bladeren
Groep van groene bladeren
Groep van groene bladeren

De stad Goor in de gemeente Hof van Twente ligt tussen de uitlopers van de Sallandse Heuvelrug en de Gelderse Achterhoek ligt, ingesloten door schitterende natuurgebieden. De typisch Twentse glooiende essen met idyllische boerderijtjes en de eeuwenoude bossen kenmerken het landschap.

 

Slingerende beekjes en prachtige heidevelden nodigen uit voor een wandeling of een fietstocht. U zult versteld staan van wat het gastvrije Twentse land te bieden heeft: een ongeëvenaarde combinatie van prachtig ongeschonden natuurschoon met een groot cultuurhistorisch belang.

 

Goor biedt aan wandelaars en fietsers een ideale omgeving. Zo zijn er diverse wandelroutesfietsroutes, mountainerbikeroutes en paardrijroutes. Ook kunt u de Oudheidkamer aandoen, die zich in het stationsgebouw bevindt of het Klompenmuseum bezoeken nabij De Braakmolen uit 1862. Dit museum herbergt een welhaast unieke collectie klompen en schoenen uit vele landen van de wereld.

 

Gaat u door naburige plaatsen, dan komt u onder meer langs een aantal kastelen, de watermolen Den Haller (Diepenheim) en de Noordmolen (Delden). Op de route is er veel afwisseling in natuurgebieden. Zo komt u onder meer langs heidevelden, weidegebieden en velden voor akkerbouw. Ook komt u door dennen- en loofbossen, waar oude eiken en beuken staan. Hieruit blijkt, dat Goor wordt omgeven door waardevol en ongerept natuurschoon.

 

Zo vindt u direct buiten Goor de bosrijke Herikerberg (600ha), die zeer geliefd is als wandelgebied. Naast het landgoed Weldam ten zuiden van Goor liggen in de nabije omgeving diverse oude parklandschappen die ook aantrekkelijk zijn vanwege de oude landgoederen. In het sfeervol  stadscentrum van Goor vindt u naast een uitgebreid scala van winkelvoorzieningen een aantal restaurants. Het nabijgelegen Twentekanaal biedt u mogelijkheden tot roeien, zeilen en kanovaren. Voor sportvissers zijn hier vanzelfsprekend ook volop prachtige stekjes.

Voor meer informatie over Twente en wat u allemaal kunt doen en beleven in Twente, kijkt u op www.visittwente.nl

bottom of page