Stam klimmen.jpg

Het Natuurbos

Groene-loper-logo.png

Scouting- en educatieterrein

Pijl
Groep van groene bladeren
Groep van groene bladeren
Groep van groene bladeren
Groep van groene bladeren

Het Natuurbos is een bosgebied van ruim 4500m2 gelegen aan de rand van de stad Goor in de gemeente Hof van Twente. Tevens is het de thuisbasis van scouting vereniging Stoevelaargroep waar zij wekelijks haar opkomsten houdt. Het Natuurbos wordt dan ook beheerd en onderhouden door vrijwilligers van de scouting vereniging.

Het Natuurbos is een scoutingterrein gericht op spelen en leren in de Twentse natuur. In het Natuurbos vindt je veelal inheemse plantensoorten zoals; Winterlinde, Zomereik, Boskriek, Zwarte Els, Brem, Mispel enz. die passen bij het Twents landschap. Delen van het Natuurbos zijn voorzien van afrastering om de natuur de volledige vrijheid te geven. Er is in het Natuurbos daardoor ruimte voor alle dieren. Ook hangt en staat er een diversitijd nestkasten diverse vogelsoorten die er weer voor zorgen dat bijvoorbeeld de eikenprocessierups wordt tegengegaan. 

 

In het Natuurbos zijn verschillende faciliteiten beschikbaar; 

een overdekte zitplaats met stenen BBQ, twee vuurplaatsen, een buitenkeuken, grondwater tappunten, speel- en kampeerweides met bankjes en een grondwal om zelf oventjes in te maken.

In het Natuurbos staat ook blokhut "de  Vierdeuk". De blokhut is gebouwd in 1995 en bestaat uit hout met uitzondering van de vloeren, de sanitaire voorzieningen en de keuken. In 2019 heeft de blokhut een renovatie ondergaan en is er een nieuwe keuken en nieuw sanitair bij gekomen. De Vierdeuk beschikt over twee grote zalen van 78m2 ingericht met tafels en stoelen. En op de 1e etage twee gemeubileerde ruimtes van 45m2. De keuken is volledig voorzien van materialen en beschikt over zeven gaspitten, drie ovens, een combi magnetron, vrieskast en een ruime koelkast. De sanitaire voorzieningen bestaan uit drie toiletten, één urinoir en drie douchecabines. Ook is er Wi-Fi beschikbaar in en direct rondom blokhut de Vierdeuk.

Aan de overzijde van het Natuurbos ligt een bosgebied van ruim 80.000m2 dat vrij toegankelijk is voor iedereen. Dit gebied beschikt over een grote weide en het is een knooppunt voor meerdere wandelroutesfietsroutes

mountainerbikeroutes en paardrijroutes

Pijl

Verhuur  info
Klik Hier!