top of page

"Scouting is een open, maatschappelijk betrokken jeugd- en jongerenorganisatie, die haar leden met het scouting-programma een plezierige en uitdagende vrijetijdsbesteding biedt. In dit Scoutingprogramma wordt in actief samenspel met leeftijdsgenoten, geïnspireerd op het buitenleven, een bijdrage geleverd aan de vorming van de persoonlijkheid. Hierdoor leren scouts met respect voor zichzelf en hun omgeving de eigen grenzen te verkennen en verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf, elkaar en de wereld om hen heen."

De Stoevelaargroep is een vereniging zonder levens-beschouwelijke inslag. Deze jeugdleden zijn verdeeld over vijf speltakken met gemengde samenstelling. De speltakken hebben wekelijks hun eigen activiteiten met als grootste en leukste belevenis het zomerkamp. Daarnaast zijn er nog een aantal groepsactiviteiten, zoals:

 

  • Overvliegen: De overstap naar de volgende speltak;

  • Jota/Joti: Contacten met andere scouts via de radio en het Internet;

  • Kerstbijeenkomst: Een gezamenlijke opkomst ter afsluiting van het jaar;

  • Boerenkoolmaaltijd: De traditionele start van het jaar in januari;

  • Groepskamp: Niet jaarlijks, maar wel erg gezellig.

 

Verder kunnen de jeugdleden deelnemen aan regionale, landelijke en internationale Scoutingactiviteiten en kampen. Een goed voorbeeld hiervan is de Wereld Jamboree, waarop ook de Stoevelaargroep goed vertegenwoordigd was.

 

Aan de Stoevelaarsweg heeft de Stoevelaargroep haar blokhut staan, een clubhuis met een groot Natuurbos waarin iedere speltak zijn eigen plek heeft en ook uitstekend binnen activiteiten kan doen.

De Stoevelaargroep is een onderdeel van Regio Twenteland en lid van Scouting Nederland. Hierdoor zijn alle leden van de Stoevelaargroep automatisch lid van Scouting Nederland en kunnen daardoor deelnemen aan landelijke, regionale en internationale activiteiten.

De Stoevelaargroep heeft een eigen Facebook en Instagram pagina waarop wekelijks berichten worden geplaatst van opkomsten en evenementen. Blijf ook op de hoogte van onze bezigheden en volg ons!

  • Facebook Social Icon
  • Instagram
bottom of page